Bomnok, løggang, sallinghorn og andre pudsige skibsudtryk….Ship o høj og splitte mine bremsejl

IMG_0579-0

 

IMG_0585

Frokosten indtages med udsigt til det ankrede skib

Frokosten indtages med udsigt til det ankrede skib


Skipper Olga og matros kaster håndtegn

Skipper Olga og matros kaster håndtegn


For 8 dage siden havde jeg aldrig sat mine ben paa en sejlbaad. Dog var jeg ret sikker pa at en sejlbaad og jeg ville komme ret godt ud af det med hinanden. Det vidste sig at holde stik, og jeg kan nu ikke vente med at stige ombord igen. Det har været en kæmpe oplevelse at sejle rundt mellem de græske øer og paa nærmeste hold opleve sejlerlivet. Ideen med at bevæge sig igennem vandet blot ved hjælp af vinden er jeg fascineret af, men ogsaa hvordan mange forskellige funktioner på båden såvel som besætningsmedlemmer paa et skib skal virke sammen. Det er ikke kun et sejl der skal sættes, eller en kurs der skal udstikkes. Der er masser af forberedelser og opgaver inden sejlladsen men ogsaa under og efter. Det kræver en stor viden om mange forskelige ting ombord, som jeg paa ingen maader har styr paa (endnu), men jeg er helt sikkert blevet fristet og motiveret for at lære mere. Jeg har været saa heldig at kunne suge til mig fra mine klatrevenner med sejlererfaring. De har alle været super gode til at hjælpe, forklare og ikke mindst inkludere os knap saa erfarne i sejladsen. Ingen tvivl om at der er lang vej til at blive en dygtig sejler, men nu er det slaaet fast med 7-tommer søm, at sejlerlivet kun lige er begyndt. “Maybe you are born with salty skin” sagde en skipper jeg mødte paa mit hostel igaar, da han kunne mærke min entuiasme omkring sejlladsen…Tjaa det kan der maaske godt være noget om. Jeg er jo vokset op med havet som nabo, en far der har været fiskeskipper i 25 år og en mor og bedsteforældre der er sejlere, så det er nok ikke helt ved siden af.

Efter 2 nætter i havn pga daarlig vejr stilede vi afsted tidligt mandag morgen. Ikke just det perfekte vejr og rælingen havde en mærkelig mani med at krænge under vandet. De første par gange blev det til et par uuuhhhuuuhhhhhhuuhh hvorefter uhh`erne med tiden blev færre og mere lydsvage i takt med, at jeg blev overbevist om, at Oceanis 343 nok skulle holde sig på “ret køl”. (Lige pludselig giver det udtryk bare meget mere mening! Hurra for køl!). Selvom der er utrolig meget at lære og vænne sig til, saa var der ingen tvivl om, at jeg fra første vending (eller var det bomning?) var hooked.

Det meste af ferien gik med sejllads, men der var ogsaa tid til et par dage med klatring paa Kalymnos og de tilstødende øer. En helt fantastisk kombination af to aktiviteter. Flere steder var der ikke havne vi kunne ligge til, saa vi laa for anker om natten. Om morgenen pakkede vi klatregrejet og afsted i den lille gummibaad ind mod kysten og klipperne. Det er en helt ok approach til en klatresektor, blev vi hurtige enige om. Især hvis vi kunne lokke en af fyrene til at ro 🙂

Igaar var det saa slut for denne omgang, og jeg skal videre paa min tur. Jeg maa indrømme, at det var svært at sige farvel til jer fantastiske mennesker, Olga, Majbritt, Martin og Esbjørn. Sejllads er en intens maade er være sammen paa, og alt foregaar i et fællessskab. Men naar nu skibets besætning bestaar af super omgængelige, sjove og rare mennesker, der i det hele taget er dejlige at være sammen med, saa er det en smal sag at faa tingene til at fungere. TUSIND TAK!

IMG_0553
IMG_0552

Hyggedag ved stranden

Hyggedag ved stranden

Den første veloverståede sejlads fejres med champagne...

Den første veloverståede sejlads fejres med champagne…


Tålmodighed ved roret...eller ikke 😉

Tålmodighed ved roret…eller ikke 😉


IMG_0558
Olga overtog føringen og skipperen blev degraderet til fendergast 😄

Olga overtog føringen og skipperen blev degraderet til fendergast 😄


Seje Majbritt i aktion

Seje Majbritt i aktion

IMG_0559
Buddytjeck!

Buddytjeck!

IMG_0567IMG_0564IMG_0566IMG_0565IMG_0568
Tilbage mod båden efter en varm og hård klatredag

Tilbage mod båden efter en varm og hård klatredag

Tøsehygge når det er bedst: Skumbad i dinky'en med kolde Mythos.

Tøsehygge når det er bedst: Skumbad i dinky’en med kolde Mythos.

Frem med skaberne piger!

Frem med skaberne piger!

IMG_0571IMG_0576IMG_0575IMG_0574
Skipper E

Skipper E

IMG_0580IMG_0577
Så kom der vind i sejlene, sidste stræk med smuk sol og god vind i ryggen

Så kom der vind i sejlene, sidste stræk med smuk sol og god vind i ryggen


Skibet inspiceres efter en uges sejllads

Skibet inspiceres efter en uges sejllads


Fra Kardamenia havn tog jeg bussen mod Kos havn, og herfra videre med en færge til Bodrum, Tyrkiet. Herfra skal jeg senere idag flyve til Bishkek, Kirgisistan.
Ankomst til Bodrum, Tyrkiet efter farvel til de andre besætningsmedlemmer på Kos

Ankomst til Bodrum, Tyrkiet efter farvel til de andre besætningsmedlemmer på Kos


Hver ting til sin tid – og nu gaar tuen videre mod nye oplevelser i Central Asien. Jeg glæder mig til at opleve bjergene, den smukke natur og ikke mindst en for mig uudforsket del af verden. Den første uge faar jeg selvskab af min søde veninde Charlotte, som jeg kender gennem De Berejstes Klub. STAN-contries here I come

Advertisement
Dette indlæg blev udgivet i Grækenland. Bogmærk permalinket.

Et svar til Bomnok, løggang, sallinghorn og andre pudsige skibsudtryk….Ship o høj og splitte mine bremsejl

  1. linemaria1992 siger:

    Lækre lækre klatrebilleder! Bliver jo næsten misundelig 😀 Håber du fortsat har en rigtig god tur =) !

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s