Om

Rejsejunkie

Jeg er afhængig. Det indrømmer jeg blankt. Afhængig af oplevelser. Grænsende til et skråplan vil nogen måske mene.  Oplevelser giver mit liv værdi. Dem kan man aldrig miste. De er til evigt eje og taber ikke værdi! En ret så fornuftig investering efter min mening – at være rig på oplevelser hedder det med god grund.

Min rejse startede 21 august 2014. Afsted på ubestemt tid, kun en umiddelbar plan, der tager form undervejs. Fordi jeg ikke kan lade være. Og så fordi jeg er nysgerrig. Nysgerrig efter hvad der gemmer sig på den anden side af grænseovergangen. Masser af oplevelser helt sikkert.

For nogle år siden mødte jeg en ældre kvindelig berejst i Iran og vi snakkede rejser. “I have to fill my eyes with the beauty of the world”, sagde hun. Det har hængt ved i mine tanker siden. Et behov, der skal dækkes, ligesom alle andre behov.

Wanderlust

Jeg har altid haft den der udlængsel i mig. Ej at forveksle med flugt. For jeg er bestemt ikke på flugt. Nærmere på jagt. Efter føromtalte oplevelser. Jeg er beriget med skønne venner og familie, og føler mig priviligeret på det punkt. Tanken om, at det kendte, trygge og nære aldrig er længere end en flybillet væk, giver mig en tryghed og ballast – forstærker min nysgerrighed på det ukendte og fjerne. Mod det der fascinerer, drager eller oplyser. At lære. At blive klogere på verdens nuancer og diversiteter. At møde folk på kryds og tværs af alder, religion, kulturelle forskelle og ofte erkende, at de er ligesom dig og mig – bare i en anden indpakning og med noget andet “i bagagen”. Jeg tror på, at det er sundt at opleve verdens forskelligheder. At rejse er at udvide horisonten, “at leve” er det også blevet kaldt. Og hvem vil ikke det?

At møde andre rejsende er en stor del af rejselivet. Rejsende, på samme vej, som snakker “samme sprog”. Korte relationer på et gadekøkken eller i en køjeseng (hver sin) (for det meste ;), to veje der tilfældigt krydses. Eller folk man møder, og føler man har kendt dem altid, måske fordi vi har et fælles mål, måske fordi det bare er meningen, måske fordi vi er “i samme båd”, fly, bus, tog, tuktuk, æsel, ladvogn, scooter, cykel, kano, truck, hest, bil eller taxa. Venskaber, der opstår kortvarigt, venskaber der udvikler sig og nogle gange varer ved.

Fri fugl

For et års tid siden fandt jeg et billede af en fugl. Buttet og veltilpas, men ikke nogen bestemt fugl. Jeg er ikke en fugle-kind-of-girl, men jeg kunne nu godt li’ den, og nogle måneder inden afrejse fik jeg den tatoveret på mig. En simpel stregtegning af en skide fugl. Hvorfor kunne jeg ikke forklare andet end, at jeg syntes, den var fin. Et par uger inden afrejse blev jeg spurgt om jeg kendte betydningen af mit navn. Ingen anelse. Jeg blev nysgerrig. Kort efter kunne jeg konstatere at mit navn betyder fri. Så gav det hele god mening alligevel.

Solopgang over Bagan, Myanmar, 2015

Advertisement